Osztriga & Champagne hidegen-melegen a Pátzay Gasztrobár teraszán december 2-án szombaton
Kicsit előbb ér Badacsonyba a Gasztro-Mikulás, viszont olyasmit hoz, ami még sose volt a Balatonnál:
Mindent megízlelhetünk és megtudhatunk az osztriga és a hozzá való fehérborok, illetve pezsgők
világáról az ország legismertebb specialistája,
Szabó Péter osztriga sommelier jóvoltából (http://osztrigasommelier.hu/),
aki 16 órától kétóránként rövid mesterkurzusokkal teszi még érdekesebbé a programot, így bárki elsajátíthatja az osztriga kinyitásának fortélyait, illetve az osztriga kultúra alapjait.
Sose volt még ilyen különleges alkalom a Balatonnál mindent megkóstolni, ami az osztrigához kapcsolható, a friss natúron túl két legkedveltebb meleg változatát: Rockefeller és a New York-i Grand Central Oyster Bar and Grill titkos receptúrája alapján készült Oyster Chowdert is meg lehet majd ízlelni a Pátzay Gasztrobár teraszon, részben azok kedvéért, akik még nem tudtak beleszeretni nyersen.
Szóval ezúttal melegen is ajánljuk az osztrigát...
természetesen a hozzá legméltóbb borválasztékkal. Valóságos osztriga és pezsgő minifesztivállal készülünk tehát, felpezsdítve a badacsonyi decembert. Érdemes mielőbb beírni a naptárba!
Várjuk szeretettel!